آموزش فلش| آموزش فلش مقدماتی و پیشرفته

به وبلاگ آموزش فلش خوش آمدید

آموزش فلش| آموزش فلش مقدماتی و پیشرفته

به وبلاگ آموزش فلش خوش آمدید

آموزش ساخت ماسک در فلش ( پیشرفته )


_root.onMouseMove=function (){ فلش

} فلش

نکته : فلش


Flash در لایه ماسک ، تمامی اشکال تو پر را تیره در نظر می گیرد ، فلش حتی اگر این اشکال شفاف بوده یا رنگ نوانس gradient داشته باشند . در نتیجه تمامی ماسک ها دارای لبه سخت hard هستند . برای رسیدن به لبه هایی نرم soft به درس بعدی مراجعه کنید .
در لایه تحت ماسک ، بین گذاری فلش شکلی یا حرکتی ایجاد کنید که از زیر اشکال لایه ماسک عبور کنند . می توانید هر تعداد لایه تحت ماسک زیر یک لایه ماسک داشته باشید .
شکل یا اشکال پری را در لایه ماسک رسم کنید . فلش این محدوده ای است که از طریق آن ، تصاویر متحرک خود را در لایه تحت ماسک مشاهده می کنید .
دسته: آموزش Actions فلش Script 1-2
عنصر ماوس مانند عنصر کلید یکی از معدود دسته های Action Script است که نیازی به نمونه سازی آن پیش از استفاده ندارید . ویژگی های آن قابل دسترسی بوده و روال های با نام عنصر یعنی ( Mouse) احضار می شوند . پس از یادگیری مطالب بیشتری در مورد برش فیلم ها ، با روال و ویژگی های ماوس در درس های بعدی آشنا خواهید شد . در اینجا با رویداد فلش های ماوس آشنا شده و آنها را شناسایی می کنید .
( _root یکی فلش از ویژگی های Action Script است که به خط زمانی اصلی اشاره میکند ).
بین گذاری لایه تحت ماسک (پیشرفته ) فلش
دانلود PDF آموزش و ادمه اموزش در فلش ادامه مطلب
دسته: آموزش گرافیک در فلش فلش
راه دیگر ، ساخت یک عنصر شنود گر است ، همان گونه که برای عنصر کلید انجام میدادید . از دسته عمومی عناصر یک عنصر شنود گر بسازید و یک رویدادرس ماوس به آن اختصاص دهید و سپس عنصر شنودگر خود را با عنصر ماوس ثبت کنید . برای فلش این کار از روال زیر استفاده کنید :

شناسایی ماوس در فلش فلش
با دو لایه شروع کنید فلش . لایه فوقانی را به لایه ماسک و لایه زیرین را به لایه تحت ماسک تبدیل نمایید .
Mouse.addListner فلش ()
تمامی لایه ها را قفل کرده و نتیجه کار فلش خود را ببینید .
می توانید سه رویداد ماوس را شناسایی کنید : onMouseMove-onMouseDown-onMouseUp . رویداد onMouseMove زمانی حادث می شود که کاربر نشانگر ماوس را فلش حرکت داده باشد . رویداد onMouseDown زمانی حادث می شود که کاربر کلید ماوس را فشرده باشد و رویداد onMouseUp زمانی حادث می شود که کاربر کلید ماوس را از حالت فشرده رها کرده باشد . برای شناسایی یک رویداد ماوس می توانید از یک تابع بی نام در خط زمانی اصلی استفاده کنید :
این ترفند برای استفاده از بین گذاری شکلی Shape tween در نمایش دادن حاشیه ها یا اشکال مشابهی که بزرگ ، کوچک یا پر می شوند مفید است . تصور کنید که می خواهید فتیله ای را نمایش دهید که در حال سوختن به بمبی نزدیک می شود . ماسکی فلش از فتیله ایجاد و لایه تحت ماسک را متحرک سازی کنید به گونه ای که به آرامی کوچک شود ، گویی فتیله در حال شوختن است . فقط به خاطر داشته باشید که flash ، خطها را در لایه ماسک تشخیص نمی دهد ، پس اگر می خواهید از خطی نازک استفاده کنید حتما شکلی تو پر باشد


فروشگاه سی دی و دی وی دی

آموزش ساخت ماسک در فلش ( مقدماتی )


نکته : فلش
ساخت ماسک با لبه نرم فلش یا شفاف
ساخت فلش ماسک نامنظم با لبه نرم
یک لایه ماسک و یک لایه تحت فلش ماسک بسازید .
یک لایه ماسک و یک لایه فلش تحت ماسک بسازید
اکنون شکل نا منظم شما سوراخی در شکل بزرگتر ایجاد فلش کرده است
دسته: آموزش گرافیک فلش در فلش

ساخت چندین فلش ماسک
دسته: آموزش گرافیک در فلش فلش
دسته: فلش آموزش گرافیک در فلش
منطقه بین شکل نا منظم و دایره یا مستطیل خود را با رنگ زمینه پر کنید و منطقه پر درون شکل نا فلش منظم را حذف نمایید .
کادر محاوره ای Create New Symbol ظاهر می شود فلش
به فلش عنوان پیش زمینه در لایه تحت ماسک یک تصویر وارد کنید یا چیزی رسم کنید
شکل را کپی فلش کنید
تمامی شکل را انتخاب و از منوی Modify ، زیر منوی Shape و دستور فلش Soften Fill Edges را کلیک نمایید .
برای جلوگیری از تکرار انیمیشن درون برش فیلم ، یک فریم کلیدی به انتهای فلش برش فیلم افزوده و در پنل Action دستور stop(); را به فریم کلیدی آخر اضافه کنید .
برای ساخت بیش از یک لایه ماسک باید از برش فیلم ها movie clips استفاده کنید . اصلا چرا به چندین لایه ماسک نیاز داشته باشید ؟ تصور کنید فیلمی ساخته اید که در آن در لکه نور به طور مستقل روی تصویر حرکت می کنند . به دلیل این که این دو لکه نور ، بین گذاری شده اند باید در لایه مجزا قرار بگیرند . راه حل در ضمیمه کردن این دو لکه نور به یک برش فیلم و قرار فلش دادن این برش فیلم در لایه ماسک است .
با این لایه ماسک می توانید از طریق محدوده ای دایره ای شکل ، تصویر زیرین را فلش مشاهده کنید . لایه تحت ماسک بالایی ، لبه دایره را با رنگ شفاف خود که به سمت بیرنو بیشتر می شود می پوشاند . لایه تحت ماسک زیرین نیز جزئیات تصویر پیش زمینه را در بر می گیرد .

دایره را کپی کنید فلش
سمبل برش فیلم ایجاد شده و وارد محیط و یرایش سمبل فلش می شوید .

با ابزار رسم دایره و بیضی Oval Tool یا مستطیل Rectangle Tool ، شکلی خالی در اطراف شکل نا منظم فلش خود رسم کنید .
یک نام مشخص وارد کرده و فلش گزینه Movie Clip را فعال نمایید ، سپس دکمه OK را کلیک کنید .
شکل نا منظم شما در لایه جدید و دقیقا در مکان قبلی خود در لایه ماسک ظاهر فلش می شود .
یا لایه ماسک و یک فلش لایه تحت ماسک بسازید
از منوی control ، گزینه Test Movie را انتخاب فلش کرده و نتیجه ماسک را ببینید .
هر دو لکه متحرک در برش فیلم بر تصویر لایه تحت ماسک اثر می فلش گذارند
شکلی فلش نا منظم در لایه ماسک رسم کنید
لایه ای جدید بین لایه ماسک و لایه تحت فلش ماسک ایجاد کنید

یک دایره در لایه ماسک رسم فلش کنید
تمامی لبه های اطراف شکل شما نرم یا شفاف شده اند . بدلیل این که تمام شکل بزرک فلش شده است ، حفره موجود کوچکتر بنظر می آید .
مقادیر دلخواه خود را در گزینه های Distance و Number of steps وارد کرده و گزینه Direction را فلش روی Expand تنظیم نمایید .
با این که می توانید چندین لایه تحت ماسک برای یک لایه ماسک داشته باشید ولی فلش اجزه استفاده از چند لایه ماسک را که فلش بر یک لایه تحت ماسک تاثیر بگذارند را نمی دهد .
این ترفند برای ماسک ها یی که شکل دایره وار دارند مفید است . ولی اگر شکل فلش ماسک شما پیچیده تر است شفاف کردن لبه های ان نیاز به طراحی دقیقتری دارد .
لایه تحت ماسک جدیدی بین لایه ماسک و لایه فلش تحت ماسک قبلی ایجااد کنید
از منوی فلش Insert ، گزینه New Symbol را انتخاب کنید
هرسه لایه را قفل کرده ونتیجه فلش کار را ببینید .
دو بین فلش گذاری حرکتی Motion tween مجزا برای لکه های نور در دو مسیر مختلف درون خط زمان timeline بسازید
یک تصویر در لایه تحت ماسک قرار فلش دهید
در لایه تحت ماسک فلش تصویری را وارد کرده ویا چیزی رسم کنید
هر سه لایه را قفل کرده تا فلش نتیجه کار مشخص شود .
رنگ دایره دوم را از نوع فلش نوانس شعاعی radial gradient قرار دهید به نوعی که شفافیت آن در مرکز و کدری آن در حاشیه قرار بگیرد و رنگ قسمت کدر ، هم رنگ صحنه باشد .
برای دیدن اینکه لایه ماسک چه چیزی را آشکار می کند از رنگ شفاف transparent استفاده و یا گزینه فلش Outlines را در پنل Layer Properties فعال کنید .
از فلش منوی Edit ، گزینه Paste in place را انتخاب کنید .
از منوی Edit فلش ، گزینه Paste in place را انتخاب کنید . دایره را درلایه جدید و دقیقا در مکان قبلی خود در لایه ماسک ظاهر می شود .
به صحنه اصلی باز گشته و یک نمونه از برش فیلم خود را در فلش لایه ماسک وارد کنید .
کادر محاوره ای Soften fill edges ظاهر می شود . گزینه Distance تعیین کننده ضخامت نازکی لبه هاست . گزینه فلش Number Of steps ، چگونه گی تبدیل از حالت پر رنگ به شفاف را مشخص می کند . گزینه Direction تعیین می کند که شفاف شدن در کدام طرف لبه ها اعمال می شود .
قرار دادن یک برش فیلم در لایه ماسک نه تنها دستیابی یه چندین لایه ماسک را ممکن می سازد بلکه راهی برای رسیدن به ماسکی که روی مسیر راهنما motion guide حرکت میکند نیز می باشد فلش .


فروشگاه سی دی و دی وی دی

آموزش انیمیشن سازی در فلش


اول از منوی File گزینه Import را انتخاب کرده هنگامی که این گزینه را انتخاب کردید پنجره ای باز میشود که مسیر عکس مورد نظر را می خواهد. با آوردن مسیر عکس و انتخاب آن دکمه Open را فشار داده و عکس مورد نظر به محیط Work Space انتقال می فلش یابد.


حال میخواهیم در 20 فریم توپی ترسیم کنیم که از سمت چپ وارد صفحه شده و از سمت راست خارج گردد. ابتدا از Layer فلش فریم 1 را انتخاب کرده و به وسیله Oval tool در آن فریم یک توپ ترسیم می کنیم. از اینجای کار به بعد مبداً توپ مشخص شده است حال باید مقصدی که میخواهیم توپ به آن جا برسد را کپی کرده و آن را به Frame 20 منتقل می کنیم.( زیرا گفته ایم در 20 فریم )
هدف : فلش
اول باید بر روی گزینه Add Motion Guide کلیک کرده تا یک Layer مخصوص ایجاد شده و در همان Layer در فریم اول یا فریم مورد نظر خط راهنما را ترسیم کنیم. هنگامی که خط ترسیم گشت حال فلش یک Layer جدید ایجاد میکنیم و انمیشن شیء خود را بر روی آن Layer ایجاد میکنیم خود Flash به صورت پیش فرض از مرکز شیء برای Guide استفاده میکند ( از ابتدا تا انتها ) حال Ctrl + Enter را فشار دهید و Flash را مشاهده کنید. به حالت زیر میباشد. ( خط راهنما منحنی میباشد. )
برای این کار محیط جدیدی باز نموده ( File / New ) و بعد از آن در Layer و فریم مورد نظر شیء را ترسیم مینماییم ، سپس در فریم مقصد ، شیء بعدی را ترسیم میکنیم. در اینجا دو فریم با دو شیء متفاوت داریم مثلا اگر بخواهیم از دایره به مستطیل برسیم. ابتدا ابزار Arrow را انتخاب نموده و با یک بار کلیک کردن بر روی فریم مبداء آن را انتخاب میکنیم، هنگامی که فریم مورد نظر انتخاب شد در Properties منویی به نام Tween ظاهر میشود که با استفاده از آن میتوان به شیء Motion یا Shape دهیم. حال پس از انتخاب Frames در قسمت Properties گزینه Tween و ابزار Shape را انتخاب میکنیم. در اینحالت فریم مورد نظر تغییر رنگ یافته و به رنگ سبز در می آید که فلش این خود نشانه Shape Tween است. ولی تا اینجا کار ما کامل نشده چون به Frame مقصد Shape را نداده ایم. حال برای Shape دادن به آخرین Frame نیز تمامی این مراحل را اجرا می کنیم. حال برای نمایش ،Ctrl + Enter را زده ، شکل در حین حرکت از دایره به مستطیل تبدبل میگردد.

نکته فلش :

3- انیمیشن لازم فلش را بر روی فریم ها اعمال کنید.

در بسیاری از Movie ها، به عکس و تصاویر احتیاج پیدا میکنیم. نرم افزار Flash این امکان را به ما میدهد که بتوانیم از تصاویر با قالبهای متفاوت نیز فلش استفاده کنیم.
( روش کپی : روی فریم مورد نظر راست کلیک کرده و Copy frame را انتخاب میکنیم ،سپس بر فلش روی فریم مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Paste frame را انتخاب میکنیم. ) حال تمام کارها انجام شده و به مرحله ای می رسیم که میخواهیم Effect مورد نظر را بر شیء اعمال کنیم.
توسط این گزینه فلش نیز میتوان فایلهای .gif متحرک را به داخل Movie آورد. ولی در Flash هر قسمت فایل .gif متحرک به یک فریم تبدیل می شود .در اینجا Frame ها آماده نمایش در Movie می باشند.
1- گزینه New را از منوی File انتخاب فلش کرده تا محیط کار جدیدی بارگذاری شود.

نکته : فلش

در این قسمت هدف مشخصی را مد نظر قرار داده ، برای انجام آن به محیط Flash رفته و کار را شروع می کنیم . فلش


طریقه آوردن فلش عکس در Flash :

Shape Tweens فلش



Motion فلش Guide :


1- ایجاد خط راهنما : ابتدا باید در لایه و فریم مورد نظر خط راهنما را رسم فلش نمود. برای مثال میخواهیم خطی به سکل زیر رسم کنیم که یک توپ به همین حالت از روی آن حرکت کند.


2- اشیاء موجود در صفحه را در فلش فریم های مورد نظر ترسیم کنید.
بعلت اینکه خط راهنما در Movie فلش یکی از اجزاء اصلی نیست ، در Motion Guide قابل مشاهده نمی باشد .

شروع ساخت یک Shape فلش Tween :

آوردن عکس فلش در محیط Flash
ایجاد یک Animation که در آن شکل فلش یک توپ وجود دارد که میخواهیم از سمت راست وارد صفحه شده و از سمت چپ خارج شود.



از Motion Guide به عنوان خطوط راهنما استفاده میشود. برای اعمال Motionهای مختلف ابتدا باید یک خط راهنما که شیء بر روی آن حرکت میکند را ایجاد کرده و سپس انیمیشن را فلش بر روی آن سوار کنیم.
شروع فلش :
شروع کار : فلش

از آنجایی که میخواهیم شیء از سمت چپ به سمت راست تغییر مسیر دهد باید از Motion Tween استفاده کنیم . پس از تعیین مبداء و مقصد شیء بر روی Frame1 راست کلیک کرده و گزینه Create Motion Tween را انتخاب کنید. هنگامی که این عمل را انجام میدهیم کل 20فریم به رنگ بنفش فلش در می آید .این بدان معناست که Frame ها Motion یافته اند ولی به صورت نقطه چین .این حالت بیانگر این مطلب است که به مبداء Motion داده ایم ولی به مقصد خیر. حال همین کار را برای Frame20 یعنی همان Frame مقصد انجام میدهیم. میبینیم که بر روی بیست Frame یک Flash ظاهر شده و نقطه چینها از بین می روند. حال اگر Ctrl + Enter را فشار دهید میتوانید Animation ساخته شده را مشاهده کنید.حال با یادگیری Motion Tween میتوانید اشیاء مختلف را با Effect های مختلف ساخته و نمایش دهید.
شروع ساخت فلش یک انیمشن :
نوع دیگر Animation در Flash ، Shape Tween است. تفاوتی که بین Shape Tween و Motion Tween وجود دارد ، این است که Motion Tween برای حرکت و جابجایی اشیاء فلش کاربرد دارد ولی Shape tween برای تغییر حالت اشیاء به کار میرود. به طور مثال یک دایره در حین حرکت به شکل یک مستطیل در می آید.


فروشگاه سی دی و دی وی دی

آموزش جعبه ابزار در فلش



نکته فلش :


Rectangle فلش Tool :

به وسیله این ابزار میتوان مستطیل رسم نمود ، اگر در هنگام رسم کلید Shift پایین نگه فلش داشته شود میتوان مربع رسم نمود.
با استفاده از این ابزار می توان اشیایی که توسط Flash رسم فلش شده اند را رنگی نمود و یا رنگ آنها را تغییر داد .
Eraser Tool : فلش

No Color : فلش

Color Swatches Panel : فلش

با استفاده از این فلش ابزار می توان اشکال خاصی نظیر پیکر انسان و غیره ترسیم نمود .


با استفاده فلش از این ابزار کادر فیلم Flash را کوچک و بزرگ می کنیم .


Properties Panel : فلش

Text Tool : فلش
Brush Tool : فلش
به وسیله این ابزار میتوان خطوطی که توسط ابزار فلش Pen ترسیم شده اند را ویرایش و یا ترمیم نمود.

ممکن است بعضی از پانل فلش ها مخفی باشند ، توسط منوی Window میتوان آنها را فعال نمود.

توسط این پنل میتوان مشخصات ابزار انتخاب شده را تعیین کرد. مثلاً در فلش شکل زیر ، پانل خصوصیات Text Tool را میبینید.
این ابزار برای عوض کردن طیف اشیایی که توسط فلش Flash رسم میشوند به کار میروند.
Free Transform Tool : فلش





Hand Tool : فلش
به وسیله این ابزار فلش میتوانیم بیضی رسم کنیم و اگر هنگام رسم کلید Shift را پایین نگه داریم میتوانیم دایره رسم کنیم.


نویسی میتوان حرکات فلش اتوماتیک را به Flash اضافه کرد.
Components فلش Panel :
با استفاده از این گزینه در فلش واقع هیچ رنگی برای کار خود انتخاب نمیکنید.

Ink Bottle Tool : فلش
در واقع یک پانل فلش یک جعبه محاوره ای است که نیاز به بسته شدن ندارد. زمانی که در پانل های Flash تغییراتی ایجاد میکنید، نیاز به بستن پانل ها نیست ، تغییرات فوراً اعمال میشوند.
نکته فلش :
Line Tool : فلش
با کمک این گزینه میتوان جای Stroke فلش را با جای Fill عوض کرد.
این ابزار برای انتخاب اشکال به کار میرود و بوسیله ی آن می توان قسمتی از شکل یا تمام فلش آنرا جابجا کرد.


در این مکان کارایی و حالت مختلف بعضی از ابزار ها نمایش داده میشود که از بین آنها فلش می توان مورد خاصی را انتخاب نمود .
Arrow Tool : فلش


با انتخاب این گزینه خود Flash به طور اتوماتیک رنگ Stroke را فلش مشکی و رنگ Fill را سفید میکند.

جعبه ابزار فلش
Sub Select Tool : فلش

Oval Tool فلش :
با استفاده از این ابزار میتوان سه نوع خط نامنظم و شکسته فلش رسم کرد .

به وسیله این ابزار میتوان به Flash متن هایی فلش را اضافه نمود.

به کمک این ابزار فلش می توان تصویر را کوچک یا بزرگ نمود و یا آنرا چرخاند .
این فلش Panel محدوده ی رنگ بیشتری را به ما نشان می دهد .

Stroke Color : فلش





بوسیله این ابزار میتوان خط های گوناگون با نوع قلم متفاوت رسم کرد. ( اگر فلش هنگام کار با این ابزار کلید Shift را نگه داریم میتوانیم خطهای کاملاً عمودی و یا حتی 45 درجه رسم کنیم.
Pencil Tool فلش :
با استفاده از ابزارهای دیگری نیز می توان عملیات فوق را انجام داد ، ولی این فلش ابزار کار را ساده تر انجام می دهد .



به کمک این ابزار امکان جابجا فلش کردن Work Space وجود دارد .

Zoom Tool : فلش





به کمک فلش این ابزار میتوان رنگ دلخواه خود را از یک تصویر یا شیء انتخاب نمود.



جعبه فلش ابزار Flash مجموعه ای از ابزار ترسیم و انتخاب اشکال است . با کمک شکل زیر می توان با عملکرد هر کدام از ابزارها آشنا شد .
با استفاده از این ابزار می فلش توان خطوط موجود در اشیاء Flash را رنگی نمود .
Lasso Tool : فلش
با انتخاب این گزینه جعبه فلش رنگ باز میشود و رنگ خطوط اشیاء به رنگ دلخواه در می آید .
Color- Mixer Panel فلش :

Black and White فلش :
این ابزار برای پاک کردن قسمتی از فلش یک شی ء بکار می رود ، توسط Option های این ابزار می توان حالت پاک کردن را انتخاب نمود .




توسط این Panel میتوان فلش رنگهای دلخواه خود را برای استفاده در خطوط و داخل سطوح ایجاد نمود. زمانی که رنگ مورد نظر خود را انتخاب میکنید اشیاء جدید به این رنگ در خواهند آمد.
Fill فلش transform Tool :
Eyedropper Tool : فلش

Tools / Options : فلش
توسط این Panel میتوان عناصر واسطه ای را به فیلم اضافه نمود ،این عناصر توسط یکسری کد اسکریپت کنترل میشوند. این عناصر به شما کمک میکنند فلش تا بتوانید به سادگی فیلمهای Flash تهیه کنید.


Action فلش Panel :
Swap Color : فلش
Panels : فلش
برای انتخاب یک ناحیه فلش ی نامنظم می توان از این ابزار استفاده نمود.
توسط این Panel میتوان جهت استفاده از اشیاء ، کد اسکریپت مورد نظر را به فریم های Timelines فلش اضافه نمود. همچنین توسط این زبان برنامه






Paint Bucket Tool : فلش

فروشگاه سی دی و دی وی دی

آموزش اصول پایه در فلش


قسمت مرکزی قابل دید در Timeline میباشد. فلش


Flash دارای یک سری عناصر اولیه است که در طول کارتان فلش شما را همراهی میکند. شکل زیر نمای اولیه ای از عناصر اولیه Flash میباشد.
Show Layer as Outline فلش :





صفحه کاری ( Work فلش Place ) در Flash :
توسط این گزینه میتوان فلش فریم های مختلف یک انمیشن ترتیبی را مشاهده کرد. در واقع میتوان تشکیل فریم های میانی را ملاحظه نمود.

Playback فلش Time :
Scroll Bars فلش :
همان نما های شما برای کار کردن در Timeline فلش میباشند. Frame line شما را قادر میسازد تا مکان صحیح اشیاء در فریم را مشخص کنید.
Show or Hide Layer : فلش
در این قسمت ساده فریم جاری فلش نمایش پیدا میکند.





این گزینه فلش تعداد فریم های نمایش داده شده را نشان میدهد.

با کلیک بر روی این ستون ، اشیاء بصورت یکپارچه در می آیند. اهمیت این حالت را زمانی درک خواهید کرد که مشاهده کنید اشیاء مختلف از لایه های متفاوت چگونه با هم پیوند می فلش خورند .



Frame Number : فلش
این گزینه نیز مانند Onion Skin View میتواند تعداد فریم های اول تا آخر را نشان دهد فلش .اما این گزینه بیشتر برای منحنی ها استفاده میشود.
برای ایجاد یک لایه جدید از این گزینه فلش استفاده میشود.
صفحه کاری منطقه ای است که در آن قلم های Flash را ایجاد میکنید. این صفحه ی کاری در واقع آن منطقه سفید رنگی است که در قسمت میانی پنجره Flash واقع فلش شده است.
Lock or فلش Unlock Layer :



Timeline فلش :

فروشگاه سی دی و دی وی دی